Opening jongerencentrum Youthport!

Eindelijk was het dan zover: na twee maanden hard klussen konden we op 1 november de deuren van ons nieuwe jongerencentrum Youthport openen! Al vroeg in de morgen stond er een team vrijwilligers klaar om alles voor te bereiden voor een geweldige dag. Broodjes werden gesmeerd voor de lunch voor de leerlingen van de Meergronden, confettiballonnen werden opgehangen en al snel was Youthport veranderd in een feestlocatie. In de grote pauze van de Meergronden was het een drukte van jewelste. Sommige jongeren konden niet kiezen of ze eerst een broodje zouden nemen of eerst de battle aan wilden gaan tegen hun vrienden in een sumoworstelpak. Gaaf om als jongerenwerkers op deze manier met de jongeren in contact te komen en van hun lunchpauze een feestje te mogen maken.

Ook daarna ging het feest gewoon door. Er zijn kilo’s popcorn doorheen gegaan en ook de groene suikerspinnen kwamen tevoorschijn. Binnen waren er leuke hoekjes waar jongeren hun telefoonlader op konden pimpen, lekker konden tafelvoetballen en een grote snoeppot konden winnen door het aantal snoepjes te raden. Oude foto’s van de jongeren werden laten zien op een diapresentatie en dat zorgde voor veel gelach. Leuk om te zien hoe die kleine tienertjes groot zijn geworden!

Om 16.00 uur stond het voor het jongerencentrum tjokvol met mensen. Jongeren, buren, sponsoren en allerlei mensen uit ons netwerk waren gekomen voor de officiële opening van Youthport. Jasmijn Veenstra mocht het lintje doorknippen en het jongerencentrum openen. Daarna hield wethouder Froukje de Jonge nog een mooie speech namens gemeente Almere. Wat heel grappig was is de quote van Pippi Langkous die zij gebruikte in haar speech: ‘ik heb het nog nooit gedaan. Dus ik denk dat ik het wel kan!’. Deze quote heeft ons namelijk erg geholpen bij het klussen. Iedere keer als iemand zei: ‘ ik kan dit niet’, riepen we deze wijze woorden van Pippi. We hebben besloten dat deze quote daarom op de muur van ons jongerencentrum moet komen te staan! Froukje had onze website goed bestudeerd en er waren drie woorden die haar zijn opgevallen: Tof, Passie en Geloof. En deze woorden passen wel goed bij ons.

Tof: wij vinden het als jongerenwerkers allemaal tof om dit werk te doen en vinden ook dat we hele toffe jongeren in ons jongerenwerk hebben!

Passie: We doen het jongerenwerk niet omdat het móet, maar we krijgen door Youthport een kans om onze droom te leven.

Geloof: Onze drijfveer komt bij God vandaan. Hij geeft ons de passie, de energie en de liefde voor de jongeren. Bij Jezus is iedereen welkom, dus bij ons ook!

Ook hebben Thessa en Lydia (jongerenwerkers) een speech gegeven vanuit Youthport. Ze vertelden hoe blij ze zijn met het pand en dat ze dankbaar zijn dat we nu eindelijk het werk mogen doen waar we ons zo op hebben verheugd. Wat hebben we de jongeren gemist en wat zijn we blij dat we nu onze eigen plek hebben waar we ze kunnen ontmoeten. Deze mijlpaal was wel een toast waard. De champagne werd geknald en we hieven samen het glas op een goeie toekomst voor de jongeren.

Zonder muziek is een feestje niet compleet. Daarom kwam onze rapper Quas G. Hij heeft alle voetjes van de vloer gekregen. Het was één groot feest. Samen hebben we deze dag afgesloten met een heerlijk bakje friet.

Deze dag was een geslaagde dag. Laat het jongerenwerk maar beginnen 😉

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Een gedachte over “Opening jongerencentrum Youthport!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s